Aardewerk tot kunst verheven

Geplaatst op 28-02-2022

Je kunt borden, mokken en kopjes hebben die je gewoon gebruikt en die in je keukenkast staan. Helemaal niets mis mee. Maar je kunt ook serviesgoed hebben dat tot een ware kunstvorm verheven is. Dat is ook het geval met het Pools aardewerk van Bunzlau Castle. De prachtige collectie bestaat uit verschillende schoteltjes, borden, mokken, bekers, theekannen en zelfs art-huisjes die niet alleen het praktisch nut dienen waar ze voor gemaakt zijn, maar die ook je keukenkast of vitrine opsieren. Je haalt met dit Pools servies als het ware echte kunst in huis. En zo kijken veel mensen er ook naar, want menigeen heeft inmiddels een hele collectie Bunzlau opgebouwd en spaart dit serviesgoed.

Pools aardewerk als verzamelobject

Bunzlau Castle serviesgoed wordt inmiddels door steeds meer mensen gespaard en velen hebben een collectie met een waarde van misschien wel enkele honderden tot misschien wel duizenden euro's. Geen weggegooid geld, want veel items uit de verschillende collecties zijn snel uitverkocht en worden binnen een mum van tijd meer waard. Sommige items worden op bijvoorbeeld Marktplaats voor meerdere keren de actuele waarde verkocht.

Bunzlau Castle in de horeca

Er zijn ook horecabedrijven die een gehele collectie van dit Poolse servies aanschaffen om te gebruiken voor hun klanten. Want zeg nou zelf, een high tea met de thee in een mooie Bunzlau mok en de taartjes en chocolade op een mooi bord van dit servies heeft toch wel even iets extra's. Sommige Bed & Breakfast's schaffen het servies aan om bijvoorbeeld te gebruiken bij het ontbijt. Ook dat geeft natuurlijk even net iets extra's aan het geheel.

Bunzlau online kopen

Er zijn veel woonwinkels die het servies van Bunzlau verkopen maar je kunt dit Poolse aardewerk ook gemakkelijk online bestellen. Het voordeel is dat je dan kunt kijken of er aanbiedingen zijn en of je sommige leuke items met korting kunt kopen. Even de verschillende sites vergelijken en dan pas iets kopen kan je een hoop geld schelen.