iPhone 14 release

Geplaatst op 08-07-2022

Ieder jaar in de derde week van September houdt Apple een evenement. Op dit evenement releasen ze verschillende apparaten. Zo zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk naast de iPhone 14 ook de nieuwe Apple Watch worden uitgebracht. Deze Apple Watch zal een goedkopere versie zijn, een zogeheten budget versie. Net als dat de iPhone SE 2020 dit was voor de iPhone's. Bij de iPhone kreeg deze de allernieuwste chip geïnstalleerd. Of dit ook het geval zal zijn de met Apple Watch is nog de vraag. Voor de nieuwste iPhone SE die ook binnenkort uitgebracht zal worden is het namelijk al bekend dat deze niet meer de nieuwste chip zal krijgen. Desalniettemin zal deze Apple Watch een goede toevoeging zijn aan de series. 

iPhone 14

Terug naar de iPhone. Zoals eerder genoemd zal de nieuwe iPhone die gereleased wordt de iPhone 14 zijn. Laten we beginnen bij de minder leuke kant, namelijk de prijs. De inflatie is ook in deze markt te merken, de prijzen gaan gemiddeld namelijk 100$ duurder worden ten opzichte van de prijs van de iPhone 13 bij de release. Maar wat krijgen we hier voor terug?

Ten eerste zal de notch verkleind worden, dit is het gedeelte op het scherm dat zwart is bij de camera en Face-ID sensoren. Hierdoor wordt het gedeelte waarop je je iPhone scherm ziet groter. De Notch zal nog niet helemaal verdwijnen, dit is misschien iets wat we in de toekomst wel kunnen zien gaan gebeuren. Naast de kleinere notch zal wederom, net als ieder jaar, de chip ook geupdate worden. De nieuwe A15 chip zal in iedere iPhone 14 zitten. Wat we ook bijna ieder jaar terug zien, en dit jaar is daar geen uitzondering bij. Is de verbetering van de camera’s. Op de iPhone 14 Pro zal deze nog beter worden dan de andere iPhone 14 toestellen. Het lijkt er op dat ze dit jaar het gat tussen de Pro versie willen vergroten, zodat je er meer uithaalt om voor een Pro te gaan. 

Alternatieven

De verbeteringen op deze toestellen zijn natuurlijk hartstikke mooi, echter is de prijs wel een nadeel. Eén goedkopere alternatief, en daarnaast ook een betere keuze voor het milieu, zou zijn voor het kopen van een refurbished iPhone. Zo heb je al een iPhone X 64Gb voor €250, geen geld! 

Het vervangen van het scherm van een iPhone 14 zal daarnaast ook niet goedkoop worden, zo zien we dat de kosten voor het vervangen van een scherm van de iPhone 13 je al minimaal €300 kost. En dat tegenover prijzen vanaf €100 voor de iPhone X. Ook het vervangen van de achterkant verschilt aanzienlijk. Dit zijn aspecten om in gedachte te houden bij het kiezen voor de nieuwste iPhone 14 of toch een modelletje lager. Al met al kan er eigenlijk geen foute keuze gemaakt worden, dit hangt ten slotte af van je eigen redenen.