Uw eigen affiliate webshop beginnen vanuit huis

Geplaatst op 06-02-2022

Wilt u een eigen affiliate webshop beginnen vanuit huis, dan kunt u dat op een vrij eenvoudige wijze doen met een affiliate script. Een dergelijk script installeert u op uw webhosting pakket. Het affiliate script van Vrolijk Internet Services is voorzien van een beheeromgeving waarbinnen u allerlei aanpassingen kunt doen binnen uw affiliate webwinkel.

Zo kunt u via de beheeromgeving rubrieken toevoegen aan uw affiliate webshop en kunt u productfeeds aan deze rubrieken koppelen. Met behulp van productfeeds kunt u nieuwe producten geautomatiseerd en periodiek toevoegen binnen uw affiliate webwinkel. Productfeeds zijn bestanden waarbinnen informatie over meerdere producten is opgenomen. Deze bestanden kunt u door het script periodiek laten ophalen en verwerken.

Zo kunt u productfeeds van Daisycon, Tradedoubler en TradeTracker met het affiliate script ophalen en de producten die daarbinnen zijn opgenomen automatisch door het script laten toevoegen aan uw affiliate webwinkel. Daarbij kunt u kiezen in welke rubriek de producten uit een bepaalde feed dienen te worden opgenomen, zodat de bezoekers van uw affiliate shop nieuwe producten automatisch binnen de juiste rubrieken zullen vinden. Meldt u zich aan bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker, dan kunt u na het inloggen bij het betreffende netwerk de beschikbare affiliate campagnes vinden. U kunt zich binnen TradeTracker voor de campagnes aanmelden. Na goedkeuring zult u ook toegang krijgen tot de tool om URL’s te genereren voor productfeeds. U kunt deze URL’s toevoegen via de beheeromgeving van het affiliate script.

Heeft u nog geen webhosting pakket voor uw affiliate webwinkel, dan kunt u een nieuwe hosting pakket samen met het script aanschaffen op de website van Vrolijk Internet Services. Heeft u zelf een webhosting pakket waarbij u gebruik kunt maken van PHP 7 of PHP 8, dan kunt u het script ook op uw eigen hosting pakket installeren. U vindt op de website van Vrolijk Internet Services een handleiding waarin de stappen staan beschreven voor de installatie.